Анулювали кредитний борг через суд, Сенс банк

Якщо АТ «Укрсоцбанк» чи інший банк звернувся до суду з позовом відносно вас про стягнення кредитної заборгованості, то інформація в цій статті вам стане у нагоді.

В практиці наших адвокатів мала місце справа про захист позичальника та поручителя за договорами, укладеними з АТ «Укрсоцбанк».

Опис ситуації: між нашим клієнтом та зазначеним вище банком був укладений кредитний договір, за яким були отримані грошові кошти на придбання автомобіля. В подальшому, куплений автомобіль був переданий в заставу банку. Також для повернення кредиту був укладений договір поруки з дружиною позичальника.

Через певний час розпочалося прострочення повернення кредиту і банк звернувся до суду з позовом про стягнення грошових коштів з позичальника та поручителя. Просив достроково стягнути борг в повному обсязі: 22 000,00 доларів США.

Нашими адвокатами був підговлений та поданий відзив на позовну заяву. Ми зазначали, що для позичальника розмір боргу має бути зменшений з 22 000,00 доларів США (того, що просив банк) до 5 000,00 грн. (враховуючи строки позовної давності-відповідно нами була подана заява про застосування позовної давності). Що ж стосується поручителя, то у задоволенні позову відносно поручителя взагалі має бути відмовлено, оскільки порука припинилася відповідно до закону.

Наші доводи були прийняті судом першої інстанції і було зменшено розмір кредитної заборгованості з 22 000,00 доларів США до 5 000,00 грн. - відносно позичальника і відносно поручителя було взагалі відмовлено у задоволенні позову, про що було винесено відповідне судове рішення. На вказане рішення суду банком була подана апеляційна скарга, яка частково була задоволена судом апеляційної інстанції. Нами на рішення апеляційного суду була подана касаційна скарга, яка Верховним Судом була задоволена і відповідно було залишено без змін перше рішення, яким було визначено розмір боргу лише на рівні 5 000,00 грн., і лише відносно позичальника.

Відповідна постанова суду знаходиться внизу статті.

Ми допоможемо списати кредитний борг перед АТ «Укрсоцбанк» або іншими кредиторами.

Записатися на консультацію ви можете за телефоном, що зазначений нижче.