Закриття провадження в суді, борг по кредиту, ОТП банк

Якщо АТ «ОТП банк» чи ТОВ «ОТП факторинг Україна» вимагають від вас виконання кредитного договору і погашення кредитного боргу, або якщо вказані фінансові установи подали на вас до суду, то інформація в цій статті вам знадобиться.

В нашій практиці була справа, де ми захищали позичальника за кредитним договором, укладеним з АТ «ОТП банк». Вказаний банк звернувся до суду з позовом про стягнення кредитної заборгованості.

Передувала зверненню до суду стандартна ситуація: між позичальником та АТ «ОТП банк» був укладений кредитний договір. В іпотеку банку був переданий садибний будинок. Через деякий час позичальник перестав повертати кредитні грошові кошти.

Після виникнення простроки по кредиту, банк спочатку надіслав вимогу про повернення кредиту в повному обсязі з усіма процентами та комісіями, а потім після невиконання досудової вимоги, подав позов до суду.

Після початку судового процесу, ми почали дії по захисту нашого клієнта: спочатку було подано клопотання про передання справи до м. Києва оскільки предмет іпотеки знаходився в цьому населеному пункті. Потім було подання клопотання про витребування документів, що підтверджують фінансові дії по сплаті кредитних коштів – первинну бухгалтерську документацію (виписки по рахункам, меморіальні ордери та ін..). Також був поданий відзив на позов, в якому були відображені заперечення відносно позовних вимог. І в кінці кінців була подана заява про призначення економічної експертизи відносно підтвердження чи спростування розміру кредитного боргу. Експертом у банку були витребувані певні документи, що підтверджують фінансові операції по виконання кредитного зобов’язання. Банк вказані документи не надав і відповідно експертом було відмолено у проведенні експертизи оскільки відсутні документи, що підтверджують наявність кредитного зобов’язання.

Банк розуміючи, що судовий процес може бути програний, пішов на уступки позичальнику відносно умов врегулювання спору і була досягнута домовленість про закриття кредиту. Після цього судове провадження було закрито.

Відповідне судове рішення знаходиться внизу статті.

Ми допоможемо виграти судовий процес з АТ «ОТП банк» або врегулювати спір в позасудовому порядку.

За допомогою звертайтесь за телефоном, що зазначений нижче.