Анулювання виконавчих написів нотаріуса по кредитним боргам

Останнім часом банки чи колекторські компанії не хочуть витрачати час на судові процеси по стягненню заборгованості чи відібранню іпотечного (заставного) майна і звертаються за захистом «начебто» порушених прав до нотаріусів, а останні виносять виконавчі написи, які потім вказаними фінансовими установами подаються приватним виконавцям для виконання та накладення арештів на майно та його продажу.

Адвокати нашої компанії мають значний досвід у скасування вказаних виконавчих документів через суд та не допуску відібрання вашого майна.

Процедура стягнення боргів наступна: кредитор звертається до нотаріуса з заявою про вчинення виконавчого напису на борговому документі, який начебто визначає наявність та розмір кредитного боргу. Це як правило кредитний договір (якщо кредит іпотечний чи заставний) чи анкета заява про приєднання до правил та умов кредитування (картковий кредит АТ «Приватбанк») чи оферта про укладення кредитного договору (картковий кредит АТ «Альфа банк», АТ «ПУМБ»), чи договір іпотеки або застави, якщо кредитор звернувся з заявою про винесення виконавчого напису про звернення стягнення на предмет іпотеки або застави. Також до заяви додаються розрахунок кредитної заборгованості (можливо але рідко подаються виписки по рахунку про рух кредитних коштів), документи про перехід права вимоги якщо з заявою звертається колекторська компанія, вимога про погашення кредитного боргу, яка начебто направлялася боржнику. Взалежності від виду стягнення боргу та фінансової компанії, яка хоче отримати виконавчий напис, подаються і інші документи.

Так як нотаріуси як правило «свої» та зацікавлені у вчиненні виконавчих написів (оскільки нотаріуси вчиняють значну кількість написів, а тому не перевіряють документи і за кожен напис отримують грошові кошти, а тому зацікавлені винести всі написи), то відповідно всі подані заяви про вчинення виконавчих написів задовольняються.

Потім вказані виконавчі написи направляються так само пакетом приватному виконавцю, який виносить постанову про відкриття виконавчого провадження, накладає арешт на все майно, банківські рахунки, звертає стягнення на заробітну плату, пенсію, якщо майно існує – виставляє його на продаж на електронні торги «Сетам».

Адвокати нашої компанії пропонують допомогу в оскарженні та скасуванні виконавчих написів нотаріуса. Ми підготуємо та подамо до суду позов про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та досягнемо поставленого результату: анулювання виконавчого напису. Також ми зупинимо виконавче провадження приватного виконавця відносно виконання виконавчого напису до набрання сили рішенням суду. Після набрання чинності рішенням суду про скасування виконавчого напису, виконавче провадження відносно його виконання буде закрито і будуть повернені всі стягнені грошові кошти (якщо вони стягувалися періодично – зарплата, пенсія).

Наступні фінансові компанії вчиняють виконавчі написи: АТ «Приватбанк, АТ «Альфа банк», ТОВ «Кредитні ініціативи», АТ «Укрсоцбанк», АТ «Перший український міжнародний банк» (ПУМБ), ТОВ «ОТП Факторинг Україна, ТОВ «Центр фінансових рішень», ТОВ «Факторингова компанія Женева», ТОВ «Вердикт капітал», АТ «Ідея банк», Дельта М, АТ «Банк Форвард», ООО «Росвен інвест Україна», ТОВ "Алекскредит", ТОВ "Фінфорс" та інші.

Наші адвокати допоможуть оскаржити виконавчий напис вчинений банком чи колекторами.

Записатися на консультацію можна за телефоном, що зазначений нижче.