Не допустили знесення побудованого нерухомого майна

Якщо ваше нерухоме майно, яке ви збудували хочуть знести за судовим рішенням і подано відповідний позов до суду, то інформація в цій статті вам знадобиться.

Бувають випадки, коли певне побудоване майно є спірним і його хочуть знести через суд – за судовим рішенням про знесення. Це можуть бути позови архітектурно-будівельної інспекції або відділів архітектурно-будівельного контролю місцевих рад у випадку якщо останні визначать певне майно як самовільно побудоване (без будівельних дозвільних документів або документів, що визначають право власності на земельну ділянку), це можуть бути позови органів благоустрою певного населеного пункту (в м. Києві це комунальне підприємство «Київблагоустрій» та відповідний відділ по благоустрою Київської міської ради), це можуть бути позови певних фізичних чи юридичних осіб у випадках, коли певне майно є спірним і порушує певні інтереси (знаходиться на спірній земельній ділянці чи знаходиться на земельній ділянці, яка має декількох власників та ін.) У всіх цих випадках адвокати нашої компанії захистять ваші права та збережуть ваше майно.

В практиці компанії мала місце наступна ситуація: наш клієнт здійснив на підставі дозвільної будівельної документації прибудову до своєї квартири, яка знаходилася на першому поверсі багатоквартирного будинку. Жителі цього будинку, вважаючи, що він порушив їхні права, звернулися до суду з позовом про знесення самовільно збудованого об’єкту та приведення земельної ділянки в первісний стан.

Нами були підготовані та подані заперечення на вказаний позов (відзив на позов). Наші доводи зводилися до того, що позивачі не мають права звертатися з таким позовом, оскільки їхні права не порушені і є відповідні компетентні органи, які і мають право звертатися з такою позовною заявою, більше того, не було додано доказів того, що позивачі мають певні права на ті чи інші складові будинку.

Наша позиція була прийнята судом і у задоволенні позову про знесення об’єкту будівництва було відмовлено.

Рішення суду знаходиться внизу статті.

Ми допоможемо зберегти ваше збудоване майно та не допустимо його знесення.

Для запису на консультацію, звертайтеся за телефоном, зазначеним нижче.