Припинили поруку та звільнили поручителя від обов'язків по кредиту

Якщо ви являєтесь фінансовим поручителем по кредитному договору укладеному з певним банком і ви бажаєте припинити поруку і не відповідати за порушення строків повернення кредиту, то інформація в цій статті вам знадобиться.

До нас звернувся клієнт, який був фінансовим поручителем за виконання кредитного договору укладеного з АТ «Комерційний банк НАДРА». Перед нами була поставлена задача припинити поруку та вивести поручителя з під фінансового удару. Відповідно адвокатом Коротя Романом був підготований та поданий до суду позов про припинення поруки.

Для позову нам потрібна була вимога про дострокове повернення кредиту, яка, як ми вважали, направлялася позичальнику. Цю вимогу ми отримали наступним чином: ми дізнались, що відносно позичальника вчинявся виконавчий напис нотаріуса про звернення стягнення на предмет іпотеки. Тому ми здійснили дії з метою ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження, відкритого на підставі вказаного виконавчого документу. Внаслідок ознайомлення з виконавчою справою, нами був отриманий потрібний нам виконавчий напис. Потім, після відкриття судового провадження, нами було додатково подано клопотання про витребування у нотаріуса документів, на підставі яких цей виконавчий напис вчинявся. В документах, які згодом надійшли від нотаріуса знаходилася потрібна нам вимога, яку ми і використовували.

Наша позиція будувалася на тому, що після направлення вимоги про виконання кредитного договору в повному обсязі, настав момент після якого розпочав перебігати строк на подання позову відносно поручителя. Банк строк визначений законом на подання позову до поручителя прострочив, наслідком чого є припинення поруки.

Суд виніс рішення про задоволення позову та припинення поруки.

Вказане рішення знаходиться внизу статті.

Ми допоможемо припинити фінансову поруку та звільнити поручителя від всіх обов’язків по кредитному договору.

Записатися на консультацію ви можете за телефоном, що зазначений нижче.