Списали борг та зберегли кредитну заставу Вердикт капітал

Якщо ви в свій час укладали кредитний договір, який на даний час є простроченим і кредитор хоче відібрати у вас автомобіль – предмет застави, то ця стаття вам знадобиться.

В нашу компанію звернувся клієнт, на якого подали в суд позов про відібрання транспортного засобу – предмета застави, який забезпечував виконання кредитного договору. Загальна ситуація була наступна: в певний час між позичальником – нашим клієнтом та АТ «Укрсиббанк» був укладений доларовий кредитний договір на купівлю авто. Куплене авто було передано в заставу банку. Після того як розпочалася прострочка по поверненню кредиту, кредитор відступив право вимоги по кредитному і заставному договорах колекторській компанії ТОВ «Кредекс фінанс». В свою чергу ця компанія відступила борг іншій колекторській компанії ТОВ «Вердикт фінанс» (зараз ця компанія називається ТОВ «Вердикт капітал»). ТОВ «Вердикт капітал як правило купує лише авто кредити, іпотечними кредитами ця компанія не займається.

Після отримання права вимоги, ТОВ «Вердикт капітал» звернулася до суду з позовом про звернення стягнення на предмет застави шляхом продажу транспортного засобу іншій особі на підставі договору купівлі продажу. У випадку отримання такого рішення, ТОВ «Вердикт капітал» змогла би через органи виконавчої служби вилучити автомобіль, а потім його продати будь-якій особі на підставі укладеного договору між колекторами та покупцем.

Адвокатом Романом Коротя був підготовлений на поданий відзив на позов. Вказаний документ грунтувався на недоведеності у позивача статусу кредитора, на неподанні позивачем доказів наявності кредитного боргу, на пропусках строків позовної давності на пред’явлення того позову, який розглядався, на відсутності права у попереднього кредитора продавати борг наступному кредитору та ін..

Судом наші доводи були прийняті та було відмовлено у задоволенні позову в повному обсязі. Судом апеляційної інстанції було залишено в силі вказане рішення. В даному випадку колектори ТОВ «Вердикт капітал» втратили право стягувати борг та відбирати предмет застави і фактично позичальник була звільнена від відповідальності по кредитному зобов’язанні.

Рішення суду знаходиться внизу статті.

Ми допоможемо списати кредитну заборгованість та зберегти предмет застави.

За консультацією звертайтесь за телефоном, вказаним нижче.