Оскарження реєстрації іпотеки, яка здійснена колекторами (банком)

Якщо право власності на ваше іпотечне майно: квартиру чи будинок, зареєстрували на себе колектори чи банк, то інформація в цій статті вам знадобиться.

Останнім часом кредитори за кредитними чи іншими борговими зобов’язаннями, забезпеченими іпотекою, замість довгих судових процесів про стягнення боргів, реєструють право власності на іпотечне майно у відповідному реєстрі та відповідно стають його власниками. Боржники про втрату їхньої власності дізнаються вже коли отримують вимоги звільнити іпотечне нерухоме майно або викупити його за тією чи іншою ціною. Практикуються також позови до суду про визнання осіб, що проживають та зареєстровані в житлі, такими, що втратили право користування та їх виселення.

Вказана реєстрація відбувається за наступною схемою: банк чи колектори звертаються до державного реєстратора з заявою про реєстрацію права власності на них. Подається стандартний пакет документів (договір іпотеки з відповідним іпотечним застереженням, договори відступлення права вимоги, письмову вимогу про виконання зобов’язання, звіт про оцінку майна), який як правило реєстратор детально не перевіряє. Потім реєстратор виносить рішення про державну реєстрацію та на його підставі вносить в реєстр запис про нового власника майна.

Варто пам'ятати, що після набуття права власності кредитором на іпотечне майно, всі його наступні вимоги (позовні заяви, відкриті виконавчі провадження) є незаконними, а тому легко скасовуються.

Адвокати нашої компанії мають значний досвід скасування вказаної державної реєстрації в позасудовому та судовому порядку. Позасудовий порядок здійснюється через компетентні органи та займає близько 2 місяців часу, але відповідними органами вивчається питання лише виходячи з основних порушень і в більшій частині з формального аспекту. Судове оскарження займає більше часу, але суд більш детально досліджує правомірність державної реєстрації. Подаючи позов до суду про скасування реєстрації предмета іпотеки, потрібно правильно сформулювати позовні вимоги, учасників процесу, право підстави та вибрати правильно суд, щоб не було відмови у задоволенні позову з формальних підстав. Додатково потрібно забезпечити позову шляхом накладення арешту на предмет іпотеки – з метою щоб не було подальшого відчуження майна.

Скасування реєстраційних дій нашими адвокатами мало місце відносно таких фінансових установ: ТОВ «Кей колект», ТОВ «ФК Вектор плюс» (компанії ТОВ «Укрборг»), АТ «Укрсоцбанк», АТ «Перший український міжнародний банк», АТ «Альфа банк», ТОВ «Кредитні ініціативи», ТОВ «ФК Дніпрофінансгруп», ТОВ «ФК Довіра та гарантія», ТОВ «Карго пром» та ін..

Ми допоможемо повернути право власності на ваше іпотечне майно і скасувати незаконну державну реєстрацію банку чи колекторів.

На консультацію ви можете записатися за нижчезазначеним телефоном.