Виграли справу по ДТП (ст. 122-4, 124 КУпАП)

Ця стаття буде корисна тим особам, які хочуть захистити свої права в судовому процесі по дорожньо-транспортній пригоді (ДТП: ст.124 КУпАП), а саме в судовому процесі про притягнення до адміністративної відповідальності за адміністративне правопорушення, в тому числі за те, що не було вчинено. Також стаття буде корисна особам, яких звинувачують за ст. 122-4 КУпАП: за залишення місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні.

До нас звернувся клієнт, якого звинуватили в тому, що він нібито створив дорожньо-транспортну пригоду (ДТП) і після її скоєння залишив місце ДТП. Це була особа, яку вибрали в якості жертви шахрайства, схема якого полягала в наступному: шахраями була обрана молода дівчина, оскільки вона є завідомо недосвідченим учасником дорожнього руху. Перед цим були створені пошкодження на автомобілі шахраїв (за рахунок якого вони напевно з багатьох людей отримували гроші) і на автомобілі жертви. Після цього було повідомлено дівчині, що вона пошкодила автомобіль і що вона повинна відшкодувати збитки, а в іншому випадку справа піде в суд, її притягнуть до відповідальності і потім в набагато збільшеному розмірі збитки будуть стягнуті через суд. Шахраї сподівалися, що дівчина їм заплатить гроші і не захоче брати участь в судових засіданнях, оскільки це значні витрати і психічних і грошових ресурсів і часу і т.д. Дівчина не захотіла відповідати за те, що вона не робила. Шахраї обманцли працівників поліції щодо цієї ситуації, останні склали адміністративний матеріал і направили справу до суду по ст. 122-4, 124 КУпАП.

Стратегія захисту полягала в наведенні доказів і доводів невинуватості нашого клієнта. Також було подано клопотання про проведення автотехнічної експертизи. Експертиза була проведена і було встановлено, що ні сліди фарби на автомобілях не збігаються, ні місця пошкоджень на автомобілях не збігаються. Було винесено постанову про закриття справи у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення і звільнення нашого клієнта від відповідальності. Після цієї ситуації були подані відповідні заяви про проведення відповідних розслідувань в правоохоронні органи.

Правову допомогу клієнту надавали партнери Юридичної компанії «Майоров, Нерсесян і партнери», адвокати Василь Майоров і Роман Коротя.

Ми захистимо вас в суді в справі по ДТП.

За отриманням консультації звертайтесь за вказаним номером телефону.

Рішення суду знаходиться за нижче.